top of page
Intimate Sketches - Album Release Party
Intimate Sketches - Album Release Party

do 23 nov

|

Paradijskerk - Rotterdam

Intimate Sketches - Album Release Party

Our first album is out! Come to listen to it and celebrate it with us! Janáček, Bartók en Sjostakovitsj: intieme piano miniaturen, nu voor het eerst op strijkers gespeeld. Janáček, Bartók and Shostakovich: intimate piano miniatures, now played on strings for the first time.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

23 nov 2023, 20:00 – 24 nov 2023, 21:15

Paradijskerk - Rotterdam, Nieuwe Binnenweg 25, 3014 GB Rotterdam, Nederland

Over het evenement

In het najaar 2023 brengt Agathe haar eerste studioalbum uit: "Intimate Sketches”, met muziek van 3 grote Oost-Europese componisten: Janáček, Bartók en Sjostakovitsj. Alle nummers, oorspronkelijk bedacht als pianominiaturen, worden voor het eerst gearrangeerd en opgenomen door strijkers.

Sommige van deze muziek is schetsmatig en intiem, rechtstreeks uit een dagboekboek. Onvoltooid, of bedoeld als materiaal voor een meesterwerk dat nooit werd geschreven. Muziek die live ervaringen en diepe emoties vertelt. Anderen zijn lichter, ontleend aan de lokale volksmuziektradities. Ook is er plaats voor de korte maar zorgvuldig gecomponeerde muziekstukken om het publiek onder de indruk te raken.

Programma:

o Allegro Barbaro, Sz. 49 – B. Bartók

o Drie Hongaarse Volksliederen uit Csik, Sz35a – B. Bartók

o Intimate Sketchen - Leos Janáček

o Drie Moravische volksdansen - Leos Janáček

o 24 Preludes, Op. 24 (selectie)* - D. Sjostakovitsj

o 7 Dansen van de Poppen - D. Sjostakovitsj

De album wordt fysiek uitgebracht als CD die binnen een boek komt. Het boek bevat illustraties en verhalen geinspireerd op de achtergrond van de muziek en de componisten.

Na het concert kan het publiek het boek, de CD en prints van het kunstwerk aanschaffen. Er is ook tijd voor handtekeningen, de artiesten naspreken en samen een glas heffen.

Deel dit evenement

bottom of page