top of page
De Grote Poëzieprijs
De Grote Poëzieprijs

do 25 apr

|

Arminiuskerk, Rotterdam

De Grote Poëzieprijs

Agathe Strijkkwartet speelt tijdens de uitreiking van "De Grote Poëzieprijs". Naast muziek uit onze laatste album "Intimate Sketches", wordt er speciaal voor de uitreiking nieuwe poëtische composities gemaakt door componiste Saskia Venegas.

Tijd en locatie

25 apr 2024, 19:00 – 20:15

Arminiuskerk, Rotterdam, Museumpark 3, 3015 CB Rotterdam, Nederland

Over het evenement

Kaartjes:

https://www.veerhuisrotterdam.nl/de-grote-poezieprijs

De Grote Poëzieprijs bekroont jaarlijks de beste Nederlandstalige poëziebundel. De Grote Poëzieprijs is sinds 2019 de opvolger van de VSB Poëzieprijs die vanaf 1994 werd uitgereikt.

Het programma wordt live op de radio uitgezonden in Opium van NPO Klassiek. In de uitzending, gepresenteerd door Annemieke Bosman, is de jury met Elten Kiene, Sasja Janssen en Cathérine de Kock aanwezig om de winnaar bekend te maken. Voorafgaand aan de bekendmaking van de winnaar worden de genomineerde dichters met hun bundels in het zonnetje gezet door niemand minder dan Johanna ter Steege. 

Agathe Ensemble geeft een vertaling van de genomineerde bundels. Naast muziek uit onze laatste album "Intimate Sketches", wordt er speciaal voor de uitreiking nieuwe poëtische composities gemaakt door componiste Saskia Venegas.

De Grote Poëzieprijs is een project van het Veerhuis Rotterdam. Boekhandel vanGennep is aanwezig met boeken van de genomineerden.

Deel dit evenement

bottom of page