top of page
Intimate Sketches - Album Release Concert
Intimate Sketches - Album Release Concert

Sun, 07 Jan

|

Heerenhuyskamerconcerten - Rotterdam

Intimate Sketches - Album Release Concert

Agathe Ensemble speelt werk van haar eerste album 'Intimate Sketches', met muziek van drie Oost-Europese componisten: Janáček, Bartók en Sjostakovitsj.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Time & Location

07 Jan 2024, 11:30

Heerenhuyskamerconcerten - Rotterdam, Baden Powelllaan 12, 3016 GJ Rotterdam, Nederland

About the event

Agathe Ensemble

Het strijkerscollectief Agathe Ensemble speelt werk van haar eerste album 'Intimate Sketches', met muziek van drie Oost-Europese componisten: Janáček, Bartók en Sjostakovitsj.

Alle tracks op dit debuutalbum, oorspronkelijk bedacht als pianominiaturen, zijn voor het eerst gearrangeerd voor en opgenomen door strijkers. Cellist Iván Nogueira heeft alle muzikale bewerkingen voor het strijkkwartet gemaakt, intiem, folkloristisch en soms zelfs virtuoos. Het album is als een uniek boek uitgebracht, met illustraties die geïnspireerd zijn op de muziek en boeiende achtergrondverhalen. Voor het boek heeft cellist Iván Nogueira samengewerkt met kunstenaar Roland Toth. Tijdens dit concert wordt het werk van ‘Intimate Sketches’ live gespeeld, de musici zowel het werk van Roland Toth als de muziek toelichten.

Aleksandra Kwiatkowska – viool Ella van de Mespel – viool Almudena González-Regueral – altviool Iván Nogueira – cello

Programma:

Béla Bartók – Allegro Barbaro, Sz. 49 – Drie Hongaarse Volksliederen uit Csik, Sz35a

Leos Janáček – Intimate Sketchen – Drie Moravische volksdansen

Dmitri Sjostakovitsj – 24 Preludes, Op. 24 (selectie) – 7 Dansen van de Poppen

Het Agathe Ensemble bestaat uit internationale jonge professionele musici. Ze delen hun passie voor kamermuziek met elkaar en hun publiek. Agathe houdt ervan om op verfrissende wijze boeiende programma’s te presenteren in diverse settings. Het plezier van samen muziek maken heeft hen aangezet tot nog meer ambitie, strevend naar concerten van hoogwaardige kwaliteit zowel qua inhoud als uitvoering. Agathe vindt het leuk om muziek te verbinden met haar historische achtergrond en verhalen, geïnspireerd door Europese volksmuziek, en beeldende kunst te integreren in hun producties.

Share this event

bottom of page